Jaarlijkse controle van jouw huisdier

Gezondheidscontrole

Het is erg belangrijk om jaarlijks de gezondheid van jouw dier te laten controleren. Het doel van deze controle is het vroegtijdig opsporen van ziekte en, indien er sprake is van een chronische aandoening, het opvolgen hiervan. Dit uitgebreide lichamelijke onderzoek vindt meestal plaats alvorens jouw dier gevaccineerd wordt. 

  • Hart voor ons vak en de dieren

  • Beste diergeneeskundige

  • Welzijn van de dieren centraal

Gezondheidscontrole

Grondige check

Wat zeker altijd aan bod komt zijn de ogen, oren, huid en vacht. Daarnaast moet zeker het gebit gecontroleerd worden op tandsteen, rotte elementen en ontstekingen. Dit veroorzaakt immers niet alleen ongemak voor het dier en een verschrikkelijke stank uit de bek, maar vormt ook een gevaarlijke infectiebron voor inwendige organen, zoals hart, lever en nieren. Een goede gebitsverzorging is dus van belang voor het hele lichaam. Ook onderzoeken we het hart en de longen. Vooral in het geval van hartproblemen is het belangrijk om hier op tijd bij te zijn, zodat het hart nog niet te veel reserves heeft verspeeld. In een aantal gevallen kan aanvullend onderzoek nodig zijn, zoals een bloedonderzoek, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Gezondheidscontrole

Jouw huisdier laten checken?

Ook wordt het gewicht van jouw dier gemonitord. Wordt hij/zij zwaarder? Of is er juist sprake van vermagering? Gewichtsproblemen kunnen aanleiding zijn voor specifieke gezondheidsproblemen of juist een signaal dat er iets aan de hand is. In dat geval moet er een juiste diagnose gesteld worden, waarna een effectieve behandeling kan worden ingezet. Tenslotte passeren vlooien, teken, wormen en andere parasieten altijd even de revue. Zij zorgen niet alleen voor veel ongemak bij huisdieren, maar kunnen daarnaast een gevaar zijn voor de gezondheid bij de mens. Deze ongewenste gasten verdienen dus wat aandacht!