Klachten in het bewegingsapparaat

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan alle soorten huisdieren ten goede komen. Het is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode.

  • Hart voor ons vak en de dieren

  • Beste diergeneeskundige

  • Welzijn van de dieren centraal

Fysiotherapie biedt de oplossing!

Fysieke ongemakken verminderen

Fysiotherapie kan niet alleen het fysieke ongemak voor jouw huisdier helpen verminderen, maar het kan later ook ernstigere gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Als jouw hond bijvoorbeeld last heeft van artritis in één gewricht, kunnen de andere gewrichten slijtage vertonen als gevolg van compensatie. Een fysiotherapeutische behandeling kan helpen het eerste probleem te behandelen en zo de levenskwaliteit van de hond op lange termijn te verbeteren. Fysiotherapie kan ook helpen bij het herstel van jouw huisdier na een operatie of verwonding, zodat je weer samen van de tijd kunt genieten. Het kan ook de progressie van langdurige aandoeningen vertragen.

Weet waar uw huisdier baat bij heeft

Waarom Fysiotherapie?

Jouw huisdier kan baat hebben bij fysiotherapie als het:

  • onlangs een operatie heeft ondergaan om een beschadigd ledemaat of gewricht te herstellen;
  • lijdt aan artritis, heupdysplasie of elleboogdysplasie;
  • problemen heeft met de wervelkolom;
  • worstelt met verminderde mobiliteit;
  • spierkrampen, spierspanning of spierknopen heeft;
  • beschadigde zenuwen of ligamenten heeft.

Er zijn een aantal specifieke oefeningen die gewoonlijk worden toegepast, maar het precieze scala aan behandelingen en oefenprogramma's zal afhangen van de keuze van jouw dierenarts.

Fysiotherapie voor dieren

Fysiotherapie na een orthopedische ingreep bij uw dier

Na een orthopedische ingreep bij jouw huisdier is een fysiotherapeutische behandeling aan te raden. Fysiotherapie kan helpen bij het herstel van jouw huisdier na een operatie of verwonding, zodat je weer samen van de tijd kunt genieten. Het kan ook de progressie van langdurige aandoeningen vertragen.
Fysiotherapie en revalidatie na orthopedische chirurgie bij gezelschapsdieren zijn steeds gebruikelijker geworden en er is de laatste jaren veel vooruitgang geboekt op dit gebied. Chirurgie alleen kan het dier niet terugbrengen naar zijn vroegere lichamelijke conditie. Revalidatietherapieën na een operatie kunnen de functie herstellen, evenals de kracht, coördinatie en het evenwicht.