Vlooien bestrijden

Bestrijding parasieten

Voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier en uw gezin op de lange termijn, is het van essentieel belang dat u regelmatig gebruik maakt van bewezen preventieve behandelingen tegen de meest voorkomende parasieten gedurende het hele leven van uw huisdier. Onthoud dat voorkomen veel gemakkelijker en kosteneffectiever is dan genezen.

  • Hart voor ons vak en de dieren

  • Beste diergeneeskundige

  • Welzijn van de dieren centraal

Vlooien

De meest voorkomende parasiet

Vlooien zijn een van de meest voorkomende uitwendige parasieten bij huisdieren en zijn de oorzaak van veel huidproblemen. Hoewel je misschien alleen vlooien op jouw huisdier ziet, leggen ze voortdurend eitjes in jouw huis, wat kan leiden tot een vlooienplaag in huis. Hoewel vlooien klein zijn, kunnen ze jouw huisdier ellendig maken. Eenmaal op jouw huisdier, kunnen vlooien elke 5 minuten bijten waardoor jouw kat of hond jeuk heeft en zich oncomfortabel voelt. Je hoeft maar één vlo in huis te halen om een plaag te veroorzaken. Eén vrouwelijke vlo kan genoeg eitjes produceren om het probleem in jouw huis snel te laten escaleren!

Vlooien bestrijden

Vlooien leven op allerlei dieren, zoals konijnen en egels, maar ook op katten en honden. Wanneer jouw huisdier buiten is, kunnen vlooien uit de eitjes die door andere dieren zijn achtergelaten, op jouw huisdier springen. Eenmaal op jouw huisdier, voeden ze zich met zijn of haar bloed en beginnen eitjes te leggen. Door jouw huisdier te behandelen met een door de dierenarts aanbevolen behandelplan worden vlooien effectief gedood en wordt hun levenscyclus onderbroken.