Behandelingen voor gezelschapsdieren

Bij Dierenkliniek de Schelde behandelen we uw huisdieren als de gewaardeerde gezinsleden die ze zijn! Wij vinden het heel erg belangrijk dat uw huisdier zichzelf fijn voelt bij ons. Zo proberen we voor de katten zo katvriendelijk mogelijk te zijn door rekening te houden met geluiden en geuren en hebben we een dierenarts en assistente die erg kundig zijn in de omgang met angstige katten. Maar ook voor de honden hebben we genoeg snoepjes liggen voor een positieve beloning. Daarnaast bieden wij als service onze vaste klanten een gratis paraveterinair consult aan voor hun pups op 6 maanden leeftijd, zodat we onder andere het wegen en het op tafel zitten nog één keer kunnen oefenen. Kortom, we nemen de tijd voor u en uw huisdier.

 

 

Preventieve en curatieve zorg

Net zoals in de humane gezondheidszorg is preventieve zorg een belangrijk onderdeel van de diergeneeskundige praktijk. Wij besteden hier dan ook uitgebreid aandacht aan. U kunt hierbij denken aan gezondheidscontroles en opvolgingen hiervan. Denk aan entingen en gebitsbehandelingen, maar ook afvalprogramma’s voor honden en katten met overgewicht en vlooien-, teken- en wormpreventie. Daarnaast verrichten we ook allerlei operaties: sterilisaties, castraties, maar ook blaassteenoperaties, liesbreuken, oogoperaties (zoals ooglidcorrecties en cherry eye), tumoroperaties etc. Hierbij bieden wij natuurlijk de passende narcose en anesthesie met zorg voor het dier.

Aanvullend onderzoek

Indien nodig, voeren wij natuurlijk aanvullend onderzoek uit. Denk hierbij aan bloed- en urine-analyse en echo of röntgen. Indien onderzoek of behandeling van een specialist nodig mocht zijn, zullen wij in overleg met u, uw huisdier doorverwijzen. Dit kan een specialistisch centrum zijn in de buurt, of de universiteitsklinieken van Utrecht of Gent.

De dierenartsen van Dierenkliniek De Schelde staat garant voor het verlenen van passende zorg met een transparante werkwijze, waarbij het belang van het dier en de eigenaar voorop staat.