Belangrijk en soms verplicht

Chippen en registreren

Microchippen is een permanent ID-systeem, waarbij een chip, niet groter dan een rijstkorrel, onder de huid van de vacht van jouw huisdier wordt geïmplanteerd.

  • Hart voor ons vak en de dieren

  • Beste diergeneeskundige

  • Welzijn van de dieren centraal

In geval van nood: snel herenigd met uw huisdier

Voordeel chippen

Elke microchip heeft een uniek nummer, dat kan worden gelezen door een draagbare scanner. De meeste dierenartsen, zo ook Dierenkliniek de Schelde, maar vaak ook dierenasielen bezitten zo’n reader. Hierdoor kunnen zij jouw contactgegevens gemakkelijk opvragen uit de centrale microchip database. Zodra jouw huisdier is gescand en geïdentificeerd door hun microchip, kan een simpel telefoontje je herenigen met jouw huisdier.

Microchippen is verplicht voor honden en paarden. Het wordt door ons sterk aangeraden voor katten. Ook fretten en konijnen worden met regelmaat gechipt.

Behandeling chippen

Verdoving is niet nodig voor de implantatie van de microchip, aangezien deze procedure een minimum aan ongemak veroorzaakt en kan worden uitgevoerd tijdens een routine consult. En maak je geen zorgen wanneer je niet kunt herinneren (of weet) of jouw huisdier is gechipt. Jouw dier is heel gemakkelijk te controleren op een microchip met behulp van een scanner. We controleren altijd of een dier niet al een microchip heeft voordat we een nieuwe implanteren.