• Dierenartsen met passie voor dieren!

    Zoomvlietweg 8 Heerle - Wouwsestraatweg 1 Bergen op Zoom.

Operaties

OperatiekamerU kunt bij Dierenkliniek De Schelde terrecht voor standaard ingrepen zoals sterilisaties en castraties van uw hond, kat,cavia of konijn, maar ook minder gangbare operaties zoals het verwijderen van een tumor of blaasstenen en chirurgie aan ogen of oren nemen we voor onze rekening.

Een goede voorbereiding draagt bij aan het succes van een ingreep. U kunt hier uw steentje aan bijdragen:

  • Uw hond of kat moet nuchter zijn voor de operatie. Dat betekent dat uw dier de avond voor de operatie na 18.00 uur niets meer mag eten. Water drinken mag wel.
  • Konijnen daarentegen mogen niet nuchter zijn en moeten tot vlak voor de operatie blijven eten en drinken!
  • Laat uw hond goed uit voordat u hem brengt.
  • Laat bij ons een telefoonnummer achter, waarop wij u tijdens de operatie kunnen bereiken. Soms is het handig dat wij, indien nodig, met u kunnen overleggen.

Voordat uw dier onder narcose wordt gebracht wordt hij of zij lichamelijk onderzocht door een dierenarts. In dit onderzoek wordt het risico van de anaesthesie en de operatie ingeschat. Soms is hierbij een pre-anaesthetisch bloedonderzoek aangewezen. Als we denken dat het operatierisico aanvaardbaar is wordt uw dier in slaap gebracht en bereiden we hem of haar verder voor de operatie voor. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het onder narcose brengen van een ouder huisdier enorme risico's met zich meebrengt; goed afgewogen beslissingen met een aangepast narcose regime geven bijna altijd een normaal verloop van de anaesthesie.

Als uw huisdier geopereerd is, kan het rustig uitslapen in een verwarmd verblijf in de opname ruimte. Pas als uw huisdier goed wakker is mag hij of zij naar huis. Uw hond of kat hoeft dezelfde dag nog niet te eten of te drinken, maar mag dat wel. Hij of zij moet binnen 1 dag weer drinken en binnen 2 dagen weer eten. Een konijn moet dezelfde dag nog eten. Mocht dit niet het geval zijn neem dan contact met ons op! De patienten krijgen meestal pijnstilling en indien nodig antibiotica mee. Na 10-14 dagen vindt er een wondcontrole plaats.

Indien u vragen heeft over de operatie van uw huisdier, neem dan contact met ons op.