• Dierenartsen met passie voor dieren!

    Zoomvlietweg 8 Heerle - Wouwsestraatweg 1 Bergen op Zoom.

Onze dierenartsen

Per 1 januari 2014 heeft Dierenkliniek de Schelde haar deuren geopend. Twee ambitieuze dierenartsen, Hans van Gils en Ingrid Franse, staan u van dienst bij de zorg voor uw huisdieren en paarden.

 

Hans van Gils

Zonder overdrijving kunnen we stellen dat Hans een ervaren dierenarts is; hij is in 1984 al afgestudeerd als dierenarts en heeft al die jaren gewerkt als practicus in Moergestel.

De laatste jaren is hij vooral bezig geweest in de gezelschapsdierenpraktijk (chirurgie, radiologie en ook 1e lijns diagnostiek).

Daarvoor heeft hij lange tijd gewerkt als paardendierenarts met expertise in alle deelgebieden, maar zeker ook merriebegeleiding en keuringen. Hij geniet daarnaast bekendheid om zijn vlotte en succesvolle castratie-techniek bij de staande hengst.

Samen met Ingrid Franse vormt hij een ideaal team; ervaring gekoppeld aan up-to-date kennis, zowel voor gezelschapsdieren als paarden.

Hij ziet het als een uitdaging om ook in Westbrabant een kliniek van naam op te zetten!

Behalve werken als dierenarts is hij ook betrokken bij cursussen voor dierenartsen en is lid van de Deskundigengroep Dierziekten (adviesorgaan voor de minister).

Hans heeft 2 kinderen. Zijn hobby’s zijn de eigen huisdieren (incl.  paarden) en fietsen op de racefiets of mountainbike.

 

Ingrid Franse

 

Nadat Ingrid eerst een Bsc in Equine Management heeft behaald heeft ze de beslissing genomen om diergeneeskunde te gaan studeren. Ze heeft haar opleiding tot dierenarts aan de Universiteit van Gent in België genoten. Het jaar na haar afstuderen heeft ze zich volledig gericht op gezelschapsdieren, zowel in de praktijk als door bijscholing. Ingrid houdt zich dan nu ook voornamelijk bezig met de algemene eerstelijns geneeskunde van de huisdieren, waarbij ze zich verder verdiept in kattengeneeskunde en tandheelkunde.

Waarschijnlijk kennen enkelen van u haar vanuit het paardenwereldje. Paarden maken nog altijd deel uit van haar leven en hebben ook tijdens haar studie veel aandacht gekregen. Ook in deze tak van de diergeneeskunde staat ze dus haar mannetje.

Samen met Hans van Gils heeft ze voor dierenkliniek De Schelde een duidelijk doel voor ogen: het verlenen van laagdrempelige diergeneeskundige zorg van hoge kwaliteit, waarbij persoonlijk contact en een transparante werkwijze hoog in het vaandel staan.

De rest van haar dagen worden ingevuld door haar man en 4 kinderen. In de spaarzame tijd die dan nog overblijft, klimt ze graag op de rug van een paard.