• Dierenartsen met passie voor dieren!

    Zoomvlietweg 8 Heerle - Wouwsestraatweg 1 Bergen op Zoom.

Gebitssanering

HET JONGE GEBIT

Schoon gebit

Speciale aandacht is nodig bij het wisselen van melk- naar volwassen gebit (4 - 6 maanden leeftijd). Vooral bij kleine hondenrassen blijven de melktanden en -kiezen soms zitten. Hierdoor kunnen afwijkingen

 optreden in de tandrij. Het is verstandig om pups van deze rassen aan te bieden ter controle als ze 6 maanden oud zijn; ook in combinatie met de sterilisatie of castratie van uw jonge dier kan een dergelijke behandeling worden doorgevoerd.

HET VOLWASSEN DIER

Bij veel honden en katten vormt zich in de loop van hun leven tandsteen op tanden en kiezen. Dit veroorzaakt een onaangename stank uit de bek. Erger is dat tandsteenvorming gepaard gaat met tandvleesontsteking, waardoor de bevestiging van de tand of kies in de kaak aangetast wordt en tanden en kiezen los kunnen gaan zitten.

U kunt dit probleem grotendeels voorkomen door al op jonge leeftijd met gebitsverzorging (poetsen, kauwbotjes en mondwater) te beginnen. 

Indien u geen behandeling doorvoert, dan leidt tandplak tot tandsteenvorming.
Op de overgang van tandsteen naar tandvlees ontstaat een chronische ontsteking waardoor het 

tandvlees los van de tand komt te liggen en pocketvorming optreedt. Hierbij blijven voedselresten achter.

Het tandvlees trekt zich terug, de wortels van tanden en kiezen komen bloot te liggen en uiteindelijk gaan tanden en kiezen los zitten. Dit veroorzaakt pijn, stank en kans op infecties elders in het lichaam.
 

Voor gebitsreiniging

BEHANDELING
 
1. Behandeling van het gebit door de dierenarts, waarbij onder verdoving het gebit wordt gereinigd en gesaneerd (d.w.z. losliggende elementen worden getrokken!). Indien nodig wordt de aanwezige tandvleesontsteking met medicijnen behandeld.

2. Nazorg: het dagelijks tandenpoetsen met bij ons verkrijgbare tandpasta met kipsmaak. Als alternatief kunt u de tanden insmeren met dentisept en een keer per week Chew-it botten geven. Bovendien kunt u het beste speciale brokken  (RC Dental Special, bij ons verkrijgbaar) geven, hierdoor wordt het risico op tandsteen verminderd.

AARZELT U NIET OM ONS TE BELLEN VOOR NADERE INFORMATIE!